diumenge, 10 d’agost del 2008

cavernícola

Cavernícola

Participants : molts
Dificultat : normal
Edat : a partir dels 10 anys

Explicació :
Consisteix en esbrinar qui fa d'un determinat animal.

Observacions :
Imaginem que participen 22 nens. D'aquests 22 n'hi haurà 2 que faran de "cavernícoles" i la resta (20) faran d'animals.
Els animals que es poden representar poden ser : el camaleó, el conill, el mono, l'elefant, la gallina, la granota, el toro, els peixos, el cangur i el cavall. Cada animal el representaran 2 persones, per tant, hi haurà 2 gallines, 2 cavalls, 2 ...
Que facin d'un animal o altra vindrà determinat per un sorteig que farem quan els 2 cavernícoles marxin cap el terreny de joc i no ho puguin veure.
Per imitar l'animal es poden fer gestos, postures, moviments ... però mai sorolls !!!
Un cop cadascú ja sàpiga el paper que ha de fer marxen cap el terreny de joc (ben ampli) i es col·loquen barrejats i per on vulguin.
Quan es dongui el senyal els animals començaran a moure's fent gestos que puguin donar a entendre a l'animal que representen.
Passats 60 segons i sota l'atenta mirada dels 2 cavernícoles, tothom es quedarà quiet i els cavernícoles extrauran un paper d'un sac i en aquest paper hi haurà el nom d'un dels animals. Per exemple la granota.
Aleshores, agafaran el seu garrot (pal de goma dels que s'utilitzen a les piscines) i cadascú anirà cap a una de les persones que cregui recordar que feia en aquest cas de granota.
Quan estiguin al seu davant, li donara un cop al cap amb el garrot i aquesta persona caurà al terra.
Quan hi hagin 2 persones al terra se'ls hi preguntarà si efectivament eren granotes. Si dieun que sí els 2 cavernícoles agafaran a l'animal i el portaran fins a la seva cova (punt determinat) i si la persona que està al terra no ho era ... doncs la deixarem al terra i continuarem jugant fent la mateixa dinàmica.
Podem fer 3 torns i així eivtem que qui estigui al terra s'avorreixi i encavat intercanviem papers.Cada aninal encertat representa 1 punt.
Els cavernícoles no saben quins animals s'imiten. Ho descobreixen a mesura que van extraient els papers del sac.

El perquè del nom :
Ens estem quedant sense teca al poblat i cal anar per provisions, però compte !!! ... ens han donat una llista del que hem de caçar. Si ens equivoquem ... continuarem passant gana.

Material : 2 pals de goma, xiulet, cronòmetro, sac, bolígraf i paper
Terreny : esplanada