dilluns, 8 de desembre del 2008

draculins

Participants : molts

Dificultat : normal

Edat : a partir dels 5 anys

Explicacio :

Consisteix en realitzar un recorregut sense perdre (caigui) una poma.

Observacions :

Delimitem una sortida i una arribada. Entre aquests dos punts el recorregut pot ser com noltres vulguem. Millor si han de fer filigranes (pujar cadires, girar, saltar ...).

A la sortida hi trobarem tots els participants (draculins) amb la seva presa (una poma) que hauran d'aguantar única i exclusivament amb la boca (mossegar-la).

Al donar-se la senyal, hauran de fer el recorregut fins l'arribada (cova) sense que els hi caigui la poma. Si se'ls hi cau, l'han d'agafar i tornar cap el punt de sortida i tornar-la a mossegar i així succesivament fins que no arribin a la meta amb la poma a la boca.

Queda prohibit utilitzar qualsevol altra part del cos per subjectar la poma que no sigui la boca, a excepció que se'ls hi ciagui i hagin d'anar a la sortida.

Anotem l'ordre d'arribada.

El perquè del nom :

Els nostres petits vampirs (draculins) aprenen a menjar. Són encara poc hàbils i per aconseguir el botí (teca) s'hi passen ben bé tota la nit.

Així doncs, un cop tenen la teca han d'anar ràpidament a la cova abans que el sol els enxampi i buscar-se un bon lloc a taula.

Terreny : qualsevol lloc

Material : pomes, bolígraf i paper

dimecres, 13 d’agost del 2008

Amb els ulls clucs

Amb els ulls clucs

Participants : molts

Dificultat : normal

Edat : a partir dels 8 anys

Explicació :

Consisteix en anar cap el lloc d'on prové el só.

Observacions :

Tots els participants porten els ulls tapats amb un fular.

Els col·loquem al mig del terreny de joc i no poden moure's fins que sentin un so.

Parlar queda prohibit.

Aquest so el farà un monitor tot esclafant amb el peu un got de plàstic. Els gots estaran repartits per diferents punts del terreny de joc.Per tant, quan sentin que el monitor comença a esclafar el got, tots els participants han de dirigir-se cap on creuen que està.El darrer dels participants que arriba queda eliminat.

El monitor ha de preveure una distància que delimiti el punt de trobada del got i així li serà més fàcil decidir qui arriba l'últim.

Un cop eliminat un dels participants, es tornen a quedar quiets i atents al proper got que s'esclafarà per poder-se dirigir cap a ell.

Els gots poden estar allà on noltres volguem i podem anar esclafant els gots fins que ja no facin so !!! en cas que ja no facin soroll i no hagin arribat tots substitutirem el so del got per aplaudiments.

El perquè del nom :

Els participants representen els pollets ... acaben de nèixer i encara no han obert els ullets i es guien a través del so. La mare arriba al niu i porta menjar ... els crida amb aquest so tan característic ... han d'afenayar-se ja que de menjar no n'hi ha per tots i qui arriba l'últim no jala !!!

Materials : fulars, gots de plàstic, paper i bolígraf

Terreny : qualsevol lloc

diumenge, 10 d’agost del 2008

cavernícola

Cavernícola

Participants : molts
Dificultat : normal
Edat : a partir dels 10 anys

Explicació :
Consisteix en esbrinar qui fa d'un determinat animal.

Observacions :
Imaginem que participen 22 nens. D'aquests 22 n'hi haurà 2 que faran de "cavernícoles" i la resta (20) faran d'animals.
Els animals que es poden representar poden ser : el camaleó, el conill, el mono, l'elefant, la gallina, la granota, el toro, els peixos, el cangur i el cavall. Cada animal el representaran 2 persones, per tant, hi haurà 2 gallines, 2 cavalls, 2 ...
Que facin d'un animal o altra vindrà determinat per un sorteig que farem quan els 2 cavernícoles marxin cap el terreny de joc i no ho puguin veure.
Per imitar l'animal es poden fer gestos, postures, moviments ... però mai sorolls !!!
Un cop cadascú ja sàpiga el paper que ha de fer marxen cap el terreny de joc (ben ampli) i es col·loquen barrejats i per on vulguin.
Quan es dongui el senyal els animals començaran a moure's fent gestos que puguin donar a entendre a l'animal que representen.
Passats 60 segons i sota l'atenta mirada dels 2 cavernícoles, tothom es quedarà quiet i els cavernícoles extrauran un paper d'un sac i en aquest paper hi haurà el nom d'un dels animals. Per exemple la granota.
Aleshores, agafaran el seu garrot (pal de goma dels que s'utilitzen a les piscines) i cadascú anirà cap a una de les persones que cregui recordar que feia en aquest cas de granota.
Quan estiguin al seu davant, li donara un cop al cap amb el garrot i aquesta persona caurà al terra.
Quan hi hagin 2 persones al terra se'ls hi preguntarà si efectivament eren granotes. Si dieun que sí els 2 cavernícoles agafaran a l'animal i el portaran fins a la seva cova (punt determinat) i si la persona que està al terra no ho era ... doncs la deixarem al terra i continuarem jugant fent la mateixa dinàmica.
Podem fer 3 torns i així eivtem que qui estigui al terra s'avorreixi i encavat intercanviem papers.Cada aninal encertat representa 1 punt.
Els cavernícoles no saben quins animals s'imiten. Ho descobreixen a mesura que van extraient els papers del sac.

El perquè del nom :
Ens estem quedant sense teca al poblat i cal anar per provisions, però compte !!! ... ens han donat una llista del que hem de caçar. Si ens equivoquem ... continuarem passant gana.

Material : 2 pals de goma, xiulet, cronòmetro, sac, bolígraf i paper
Terreny : esplanada

presentació

En aquest racó virtual trobareu les darreres novetats en jocs pel lleure que es publiquen al web jocs per infants.

En el web hi trobareu un recull de tots els jocs que he escrit i que venen classificats per l'acció que els participants han de fer.